Намери ни
To Top

Team USA загуби още един играч за Световното, но има и добра новина

Пореден играч се оттегли от подготвящия се за Световното първенство в Китай това лято тим на САЩ. Това е пойнт гардът на Сакраменто Кингс Ди’Аарън Фокс, който е предпочел да се концентрира върху подготовката си за новия сезон в НБА, в който “Кралете” ще се опитат да сложат край на негативната си серия от неуспешни опити да се класират в плейофите. За последно тимът е играл в плейофите на НБА през 2006 година.

Решението на 21-годишния Фокс идва около седмица, след като стана ясно, че и съотборникът му в Кингс – тежкото крило Марвин Бегли, също доброволно се оттегля от Team USA, за да се фокусира върху индивидуалната си подготовка за предстоящия сезон.


20-годишният Бегли и Фокс, който е сред най-бързите играчи в НБА, първоначално бяха в Select Team (своеобразен “Б” отбор), но в хода на подогтовката на американците бяха взети в първия състав и имаха шансове да попаднат в окончателния тим за започващия на 31 август световен шампионат.

Фокс игра само 6 минути при победата на САЩ с 90:81 в контролен мач срещу Испания, като отбеляза 2 точки.

В последните дни плеймейкърът на шампиона на НБА Торонто Раптърс Кайл Лаури и крилото на Хюстън Рокетс Пи Джей Тъкър също обявиха, че се оттеглят готвещия се за Световното тим. Двамата не са възстановени напълно от различни физически проблеми.

Така за Австралия, където Team USA ще продължи подготовката си, заминават 13 играчи. Един от тях в крайна сметка ще отпадне, но селекционерът Грег Попович все още не е взел окончателно решение за официалния състав от 12 души, който ще представя САЩ в Китай. Добрата новина за треньора на Сан Антонио Спърс е свързана с комбо гарда на Бостън Селтикс Маркъс Смарт, който вече е възстановен от травмата си в прасеца.



В момента на разположение на легендарния специалист са следните баскетболисти:

Харисън Барнс (Сакраменто Кингс), Джейлън Браун (Бостън Селтикс), Джо Харис (Бруклин Нетс), Кайл Кузма (Лос Анджелис Лейкърс), Брук Лопес (Милуоки Бъкс), Крис Мидълтън (Милуоки Бъкс), Донован Мичъл (Юта Джаз), Мейсън Плъмлий (Денвър Нъгетс), Маркъс Смарт (Бостън Селтикс), Джейсън Тейтъм (Бостън Селтикс), Майлс Търнър (Индиана Пейсърс), Кемба Уокър (Бостън Селтикс), Дерик Уайт (Сан Антонио Спърс).

Ощр от категория Баскетбол