Намери ни
To Top

Ливърпул потрепери, но изкова нова победа и изравни свой рекорд (видео)

Ливърпул записа 11-а поредна победа в Премиър лийг, с което изравни клубния си рекорд, след като надделя с 2:1 над Саутхамптън на „Сейнт Мери“. Двубоят бе труден за мърсисайдци, които не изиграха добро първо полувреме,  но след почивката стояха по съвсем различен начин, каквато бе тенденцията и в мачовете с Манчестър Сити и Челси. Въпреки всичко Садио Мане откри резултата още в края на първото полувреме след страхотен изстрел. Последваха големи пропуски на Салах, Фирмино, Мане и Робърстън.


В 71-вата минута Роберто Фирмино удвои. Когато всичко изглеждаше решено, бившият нападател на Ливърпул Дани Ингс (83′) намали след груба грешка на Адриан. Три минути след гола Ингс пропусна страхотна възможност да изравни резултата.

Адриан – заместникът на Алисон, който получи контузия срещу Норич, се превърна в герой за Ливърпул срещу Челси, но и той получи нелепа травма в глезена по време на радостта след триумфа за Суперкупата на Европа. Вчера Юрген Клоп изрази съмнения, че испанецът ще може да играе днес. Адриан обаче започна като титуляр. Джо Гомес седна на скамейката, а Трент Александър-Арнолд се завърна отдясно на отбраната. Партньор на Вирджил ван Дайк в центъра бе Жоел Матип. Алекс Окслейд-Чембърлейн този път беше част от халфовата линия на Ливърпул, в която действаха още Джеймс Милнър и Жоржиньо Вайналдум. Садио Мане, Роберто Фирмино и Мохамед Салах започнаха като титуляри в предни позиции.

Ралф Хазенхютъл бе направил само две промени. Мая Йошида започна вместо Джак Стивънс, а Дани Ингс бе заменен от Пиер-Емил Хьойберг.

В осмата минута именно Адриан направи грешка, след като Ван Дайк му върна назад, но испанецът се забави при отиграваното с крак и топката рикошира в крака на Уорд-Праус, след което излезе в аут. Минута след това обаче Адриан се намеси добре в момент, когато Че Адамс се вряза между Матип и Ван Дайк и опита да пусне топката покрай вратаря, който спаси.

Саутхамптън продължи да бъде по-активен, като домакините поставяха под напрежение отбраната на мърсисайдци след серия от ъглови удари. В 18-ата минута Адамс стреля по земя, след което малко на достигна на Вестергор да засече на далечната греда. В 21-вата минута Йошида надскочи Ван Дайк и засече с глава отблизо поредното центриране от корнер на Уорд-Праус. Адриан обаче показа страхотен рефлекс и спаси.

В 29-ата минута Бертранд и Редмънд комбинираха добре, след което първият центрира остро по земя отляво, но Адриан отново протегна ръка и отклони.

В 38-ата минута домакините пропуснаха нова възможност. Ромеу центрира добре, слагайки топката на главата на Адамс, който от около седем метра стреля над вратата.

Ливърпул не показа обичайното си ниво в атака през първото полувреме, но въпреки това тимът на Юрген Клоп успя да вземе аванс след гол на Садио Мане в добавеното време. Тъч бе изпълнен късо към Милнър, който намери сенегалеца в наказателното поле. Мане се освободи от Беднарек и със страхотен удар в далечния ъгъл откри резултата, огорчавайки бившия си тим.

Ливърпул започна доста по-активно второто полувреме. В 55-ата техничен удар на Милнър премина на сантиметри встрани от целта, а минута след това Мане изведе Салах очи в очи с Гън, но стражът на Саутхамптън успя да избие.

В 65-ата минута и Фирмино пропусна стопроцентова възможност, след като Мане го намери по прекрасен начин в наказателното поле. Бразилецът стреля веднага, но не успя да намери ъгъла на вратата и топката премина встрани.
Две минути по-късно бившият нападател на Ливърпул Дани Ингс стреля много технично от границата на наказателното поле, но топката профуча над напречната греда на вратата на Адриан.
В 71-вата минута Мане отне от Беднарек, след което веднага продължи към Фирмино. Бразилецът задържа добре на границата наказателното поле, премина през няколко бранители и този път стреля много точно, удвоявайки аванса на мърсисайдци.

1/4 час преди края Мане  за малко не вкара трети гол. Сенегалецът засече с глава центриране от фаул, но Гън спаси. Стражът на Саутхамптън отново се намеси много добре секунди по-късно, когато Мане и Робъртсън комбинираха перфектно, след което левият бек стреля силно, но Гън пак бе на висота.

В 80-ата минута Матип едва не си отбеляза автогол, след като в опита си да пресече с крак центриране на Валери отдясно насочи топката към вратата на Адриан, който обаче внимаваше и спаси. Три минути след това обаче испанският страж направи груба грешка. Ван Дайк върна към Адриан, който се забави при отиграваното с крак и подаде топката на Дани Ингс, който веднага я прати във вратата му – 1:2.

В 86-ата минута Ингс можеше да изравни и да направи мача кошмарен за бившия му тим, но нападателят не успя да засече добре от няколко метра центриране на Валери и ударът му премина встрани от вратата.

Така Ливърпул завърши по перфектен начин седмицата, в която само преди три дни отборът изигра изтощителен мач с Челси в Истанбул, където в крайна сметка спечели Суперкупата на Европа след изпълнение на дузпи.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

Ощр от категория Най-четено