Намери ни
To Top

Владимир Орлов: Целите пред Марица винаги са високи

Помощник-треньорът на Марица (Пловдив) Владимир Орлов даде интервю пред volleymaritza.bg, в което говори за първата тренировка на тима и очакванията за новия сезон.


Орлов ще води тренировките на първия отбор на Марица до завръщането на старши треньора Иван Петков, който с женския национален отбор ще участва на Европейско първенство от 23 август до 8 септември в Полша, Словакия, Турция, Унгария.

– Господин Орлов, Марица стартира подготовка за новия сезон. Какви са очакванията?
– Радваме се, че започнахме подготовка, беше дълго лято. За някои от момичетата беше доста напрегнато, заради участието им в националните отбори. За други малко по-спокойно с повече време за почивка. Започнахме в състав от 16 момичета. Този състав не е окончателен естествено. Проведохме първа тренировка, доволен съм от това, което показаха след дългата почивка. Има настроение и желание за работа. Цели и задачи не сме поставяли на този етап, но те са ясни за Марица винаги са високи. Очаквани ни труден сезон, но ще се готвим за него.

– Как върви селекцията на този етап?
– Селекцията още не е завършена. Процесът е отворен. Най-вероятно след две – три седмици ще стане ясен окончателният състав за новия сезон.

– За втори пореден сезон ще тренирате първия отбор до завръщането на старши треньора Иван Петков, който е селекционер на женския национален отбор.
– Вече го практикувахме. Нямаме никакви притеснения. Имаме постоянна комуникация със старши треньора Иван Петков.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?
– Мога да пожелая на всички момичета и всички участници в този проект здраве, успехи и да се радваме на това, което правим.

Ощр от категория Волейбол