Намери ни
To Top

Нова сензация в Синсинати, Рубльов изхвърли Федерер

Андрей Рубльов сътвори поредната голяма сензация на турнира от сериите “Мастърс” 1000 в Синсинати. 21-годишният руснак победи доста категорично Роджър Федерер в два сета 6:3, 6:4 за малко повече от час игра в 1/8-финалния двубой помежду им.

Мачът започна доста любопитно. Рубльов спечели първия гейм на свой сервис, след което последва размяна на пробиви.


Руснакът обаче направи два, а швейцарецът успя само веднъж да пробие сервиса на съперника и така Рубльов успя да вземе солидна преднина от 4:1 гейма. 


До края на сета всеки печелеше своето подаване и това бе добре дошло за 70-ия в света, който се наложи с 6:3 гейма в своя полза.

Вторият сет бе равностоен до 3:3, като в първите шест гейма нямаше нито една точка за пробив за никой от двамата тенисисти.

В следващия гейм обаче Рубльов се възползва още от първата си възможност и проби подаването на Маестрото и това се оказа ключовият момент в сета, тъй като до края руснакът не изпусна инициативата и затвори мача с 6:4 в своя полза.

След тази победа Рубльов продължава на 1/4-финала в Синсинати и там ще се изправи срещу сънародника си Данийл Медведев, който победи Ян-Ленард Щруф с 6:2, 6:1.

Ощр от категория Тенис