Намери ни
To Top

Екзекуторът на Лудогорец бе смазан от бой

Хърватският шампион Динамо (Загреб) прегази като гост с 4:0 елиминиралия Лудогорец в първия квалификационен кръг на Шампионската лига унгарски първенец Ференцварош и с общ резултат 5:1 продължава напред.
Ариян Адеми в 16-ата минута смълча препълнените трибуни на стадиона на Ференцварош, след като откри резултата след подаване на Даниел Олмо. В края на полувремето домакините имаша шанс да върнат едно попадение, но удар на Сигер не успя да намери вратата. На почивката феновете бяха изпълнени с оптимизъм и очакваха ураганно начало за своя тим, но надеждите им бяха бързо попарени.


View this post on Instagram

 

VOLIM TE DINAMOOOOO! GNK Dinamo #dinamozagreb #dinamo #zagreb #ucl #hrvatska #football

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on Aug 13, 2019 at 1:10pm PDT


С два бързи гола на Бруно Петкович (47) и Даниел Олмо (55) Динамо прати Ференцварош в нокаут, а Амер Гояк оформи крайния резултат в 79-ата.  Домакините доиграха в намален състав, след като босненецът Елдар Чивич получи втори жълт картон в 68-ата минута. Динамо можеше да стигне и до пети гол, но в 89-ата минута Петкович пропусна дузпа.
Така съперник на Динамо в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига ще бъде норвежкия Розенборг, а първият мач е на 21 август в Загреб.

Ощр от категория Шампионска лига