Намери ни
To Top

ГФС предложи шеф на Фрайбург за президент на организацията

Германският футболен съюз предложи 62-годишния Фриц Келер за президент на организацията. Футболната централа на Германия търси нов ръководител след напускането на Райнхард Гриндел през април. Келер е президент на Фрайбург от 2010 година насам и за момента е единствен кандидат за ръководния пост в германския футбол.

Гриндел напусна поста си, след като беше поставен под напрежение заради получаването на доходи от дъщерно дружество на Германския футболен съюз.


Той е третият голям ръководител на германския футбол, който се разделя с поста си след скандал. Преди него това се случи с Тео Цванцингер и Волфганг Нийрсбах.

„Няма никакво съмнение, че Фриц Келер е необикновена личност и притежава всичките необходими качества за този пост. Сигурни сме, че той е правилният човек“, заяви вицепрезидентът на Германския футболен съюз Райнер Кох.

Изборът за нов президент на германската футболна централа трябва да бъде направен на 27 септември. Фриц Келер е вицепрезидент на Фрайбург от 1991 година, след което става и президент на скромния клуб от Баден-Вюртемберг.

Ощр от категория Футбол