Намери ни
To Top

Григор – Вавринка 7:5, 4:6, 1:3, следете развоя на мача тук!

Григор Димитров и Стан Вавринка играят помежду си в момента в среща от първия кръг на турнира от серията „Мастърс“ в Синсинати. Двубоят е на централния корт в комплекса, където преди две години Григор вдигна трофея, а миналия сезон достигна до 1/8-финалите.

СТАТИСТИКАТА НА ПРЕКИТЕ ДВУБОИ МЕЖДУ ДВАМАТА ВИЖТЕ ТУК!

34-годишният Вавринка води с 6:4 победи в преките двубои с Димитров, като е в серия от 4 поредни успеха и 11 последователни спечелени сета срещу първата ракета на България. За последно двамата премериха силите си съвсем наскоро в Монреал, където швейцарският ветеран надигра хасковлията с 6:4, 6:4.




Интересно за отбелзяване е, че последната победа на Димитров срещу този съперник е именно в Синсинати – през 2016 година, когато българинът надделява с 6:4, 6:4 на 1/8-финалите.

ПЪРВИ СЕТ:

И двамата тенисисти бяха убедителни в откриващите си подавания и ги спечелиха на 15. Във втория си сервис-гейм хасковлията допусна двойна грешка, но не даде друга точка на съперника си и влезе в първата почивка с аванс от 2:1. С три поредни отлично проведени точки Димитров се измъкна и поведе с 3:2. Димитров продължаваше да сервира отлично и поведе с 4:3, като преди това, в шестия гейм, бе близо до това да притисне по-сериозно противника си, но с известна доза късмет швейцарецът удържа подаването си.


Първият дюс в мача дойде в осмия гейм, когато сервираше Вавринка. Носителят на 3 титли от “Големия шлем” обаче не допусна да се стигне до брейкпойнт и изравни – 4:4. С много силен гейм на нула за 6:5 Григор си гарантира минимум тайбрек в първия сет, а Вавринка трябваше за втори път да сервира за оставане в частта. В 12-ия гейм се стигна до първата точка за пробив в срещата, а освен това сервиращият Вавринка трябваше да се спасява на втори сервис. При последвалото разиграване швейцарецът избърза и изкара топката в аут от форхенд, което означаваше сет за българина.

ВТОРИ СЕТ:

Вторият сет започна добре за хасковлията, който взе първото си подаване в частта, а веднага след това се пребори за брейкпойнт, но Вавринка с безмилостна атака го заличи и изравни за 1:1. В петия гейм Григор трябваше да мине през първия си много тежък сервис-гейм. Първоначално първата ни ракета се измъкна от 15:40, но след това започна да прави прекалено много двойни грешки и това в крайна сметка донесе пробива на Вавринка – 3:2 за швейцареца. Вавринка с лекота затвърди пробива и поведе с 4:2.

В осмия гейм Григор имаше златен шанс да върне пробива, но Вавринка обърна резултата от 15:40. При втория брейкпойнт грешно съдийско отсъждане за аут, когато топката на Григор бе на линията, помогна на швейцареца, който първо се пребори за дюс, а след това взе подаването си за 5:3. Димитров взе следващото си подаване, но Вавринка не сгреши и с помощта на началния си удар сложи край на втората част.

ТРЕТИ СЕТ:

В първото си подаване в третия сет Григор поведе с 40:0, след което допусна 2 поредни двойни грешки, които станаха общо 10 от началото на срещата. Въпреки това, Димитров взе гейма на 30, но Вавринка бързо изравни за 1:1. В третия гейм Димитров се озова в критична ситуация при 0:40, а след сбъркан форхенд на хасковлията швейцарецът реализира пробив на нула и вече изглеждаше по-близо до победата.

Ощр от категория Тенис