Намери ни
To Top

Живко Стоименов продължава с предизвикателствата на ринга

Българският боен атлет Живко Стоименов продължава да търси предизвикателствата на ринга. Той потвърди за MMA.BG следващата си битка – на 16 ноември. Тогава в град Перник ще се проведе ММА състезанието ISFA: Final Conflict, което ще включва много равностойни и атрактивни битки между български и чуждестранни състезатели.


В него Живко ще се изправи срещу бразилецът Клейтън Асункао – добре познато име в жиу-житцу и граплинг средите. Клейтън е черен колан по бразилско жиу-житцу и многократен медалист в редица състезания на IBJJF провеждани в Бразилия и по света. За разлика от много други черни колани по жиу-житцу, бразилецът има и солидни умения в стойка и в момента води тренировки по кикбокс в „Black Belt Academy“, а в професионалния ММА има 6 битки, от които и 6-те приключват с победа.

„Клейтън е изключително комплексен боец във всеки един аспект от играта,“ сподели Живко впечатленията си за предстоящия опонент. „Фактът, че е бразилец и е черен колан, говори достатъчно. Аз обаче смятам да го победя. Мисля, че съм по силния физически боец, а и се пазя много добре от събмишъни. Мисля, че с правилна стратегия ще стигнем до победата и ще приключа годината подобаващо.“

Преди да приеме битката с бразилеца, Живко предизвика публично друг опитен ММА боец – Радослав Карашев, но двубоят им явно няма да бъде част от ISFA: Final Conflict.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове