Намери ни
To Top

Световен шампион по Бразилско Джу Джицу дебютира с първи събмишън за UFC

Една от най-разпознаваемите фигури в света на Бразилското Джу Джицу – Родолфо Виейра подписа през месец юни с UFC. Първият двубой на многократния световен шампион (IBJJF черни колани) бе срещу полякът Оскар Пиечота.

Двамата бойци се срещнаха в двубой в средната категория на организацията по време на UFC Уругвай в Монтевидео. Полякът успя да предотврати първия опит за тейкдаун, но 29-годишният бразилец контролираше темпото на двубоя.


С последвалите тейдауни и натискът, който успяваше да наложи, стана ясно, че черният колан на Пиечота е с различен оттенък от този на Виейра.

Във втория рунд Родолфо успя да наложи триъгълник с ръце, от който противникът му не съумя да се защити правилно. Само след няколко секунди Пиечота потупа и се предаде, за да не загуби съзнание.

Това е шестият мач в Смесените бойни изкуства за Виейра и шеста поредна победа с нокаут или събмишън. Досега състезателят с прякор “Ловец на черни колани” има в актива си 3 задушавания от гръб, два триъгълника с ръце и един технически нокаут.

Пиечота има 14 ММА двубоя, от които 4 в UFC. Официалната му статистика е 11 победи 2 загуби и 1 равен мач. В последните две битки полският талант губи чрез събмишън от Джералд Миршард и Родолфо Виейра.  Той успя да се наложи два пъти в UFC и победи Джонатан Уилсън и Тим Уилямс със съдийско решение и нокаут.

Феновете на граплинга в България може би си спомнят, че Оскар Пиечота участва в ADCC Trilals през 2014 година, които се проведоха в София.

Ощр от категория Бойни Спортове