Намери ни
To Top

Маркес търси първа победа на „Ред Бул Ринг“, следете всичко важно тук

Лидерът в генералното класиране на MotoGP Марк Маркес стартира от първа позиция за трета поредна година на австрийската писта „Ред Бул Ринг“, като досега в нито един от тези случаи не е печелил състезанието. Кръгът в Австрия е единственият в настоящия календар на Световния шампионат по мотоциклетизъм, който не е печелен от пилота на Honda. С 59-ия си полпозишън в съботната квалификация Маркес се превърна в мотоциклетиста с най-много полпозишъни в кралския клас.

Обещаващият новобранец Фабио Куартараро си завоюва второ място на старта със своята сателитна Yamaha, следван от Андреа Довициозо с Ducati, който триумфира на „Ред Бул Ринг“ през 2017-а. Италианският тим доминира от присъединяването на трасето в MotoGP и има три победи, но Куартараро за първи път стартира с новата карбонова вилка от своя конструктор, която може и да се окаже голям бонус за представянето му.

Четвърти потегля Маверик Винялес с Yamaha, а за петото място на старта се пребори втори дебютант за 2019-а – Франческо Баная със сателитен Ducati.

В очакване на интересно състезание на трасето се намира и бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун, който преди старта поздрави и пожела успех на ветерана Валнетино Роси, който тръгва десети.

Ощр от категория Водещи