Sportove

Мачът на истината! България срещу Бразилия в битка за Олимпиадата

Волейболистите от националния отбор на България излизат срещу олимпийския шампион от Рио 2016 Бразилия в решителен последен мач от Група А на квалификациите за Токио 2020 във Варна. Битката за първото място е отново от 20,30 часа в зала “Конгресна” на ДКС в Морската ни столица.

Българските “лъвове” направиха двете очаквани и задължителни крачки към изпълнение на мисията си за класиране на Олимпиадата в Япония догодина, а именно победи срещу Египет с 3:1 и снощи над Пуерто Рико с 3:0 гейма. Днес, обаче, на България и предстои може би мачът на истината – сблъсък с шампиона от Рио 2016 Бразилия.


На помощ на “трикольорите” ще бъде и невероятната българска публика в залата, която може да им даде криле за победата.

Цената на успеха е много висока – първото място в групата и спечелване на виза за Игрите в японската столица догодина. С оглед на това, че европейската олимпийска квалификация през януари на 2020-а ще бъде още по-трудна и по-тежка, цената на квотата във Варна се почаква още повече.

Същото до голяма степен важи и за “Селесао”, които постигнаха победи над Пуерто Рико и Египет с по 3:0 гейма. Въпреки, че при неуспех срещу България, Бразилия ще има втори шанс на очертаващата се по-лесна континентална квалификация в зона Южна Америка, олимпийските шампиони ще дадат всичко от себе си, за да спечелят визата за Токио 2020 още днес във Варна.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ – БРАЗИЛИЯ
Мач от 3-ия кръг в Група А на олимпийските квалификации
зала “Конгресна”, Варна
Начало: 20,30 часа, пряко по БНТ 1

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Виктор Йосифов – Теодор Салпаров-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

БРАЗИЛИЯ: Бруно Резенде, Уолъс Де Соуса, Рикардо Лукарели, Йоанди Леал, Флавио Жуалберто, Лукаш Сааткамп – Талес Хос-либеро

Старши треньор: РЕНАН ДАЛ ЗОТО.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.