Намери ни
To Top

Тотнъм 0:1 Астън Вила, Макгин шокира „шпорите“ (гледайте тук)

Астън Вила води с 1:0 на Тотнъм в Лондон в един от интересните двубои от първия кръг на Премиър лийг. Джон Макгин изведе гостите напред в деветата минута.

Рекордното ново попълнение на „шпорите“ Танги Ндомбеле започна като титуляр, но привлечените в последния ден на трансферния прозорец Джовани Ло Селсо и Райън Сесеньон, който е и контузен, не попаднаха в групата. Сон и Фойт изтърпяват наказания от миналия сезон, а Кристиан Ериксен, който цяло лято бе спряган с трансфер, остана на пейката за началото.


Кайл Уокър-Питърс стартира отдясно на отбраната. Деле Али пропусна двубоя заради контузия.

Новите попълнения Том Хийтън, Бьорн Енгелс, Махмуд Хасан-Трезеге и Уесли Мораес дебютираха за Астън Вила.

Още в 25-ата секунда Моура стреля над вратата. Няколко минути след това бразилецът отново имаше шанс, след като получи от Роуз в наказателното поле и стреля с глава в близост до точката за изпълнение на дузпа. В удара му обаче нямаше сила и Хийтън спаси без проблем.

В деветата минута Вила шокиращо поведе в резултата. Дълго подаване на Мингс стигна до Макгин, който елиминира Роуз и стреля покрай Лорис, за да даде преднина на бирмингамци.

След попадението Астън Вила започна да се защитава по-уверено и се опитваше да контраатакува опасно. В 21-вата минута Макгин разкъса отбраната на Тотнъм с хубаво подаване към Трезеге, който първо премина през Санчес, който след това обаче се хвърли и блокира удара му. Десетина минути след това Вила организира нова добра контра. Грийлиш изнесе бързо след корнер на Тотнъм, продължи към Трезеге, който обаче не успя да вкара сила в удара си и Лорис спаси с лекота.

Тотнъм се опитваше да притиска своя съперник, но без да успява да създава чисти положения.

В 45-ата минута Хари Кейн за първи път получи добра възможност, след като засече с глава меко центриране на Ндомбеле, който прехвърли с него отбраната, но топката профуча над гредата. Секунди след това Ламела изведе отново Кейн, но този път ударът на английския национал премина встрани от вратата. Тук бе вдигнат и флагът за засада, макар че повторенията на доказаха, че има такава.

Пет минути след подновяването на играта Сисоко остана сам на далечната греда, но стреля изключително неточно, пропускайки много добра възможност.

В 64-тата минута в игра се появи Кристиан Ерискен, който замени Хари Уинкс.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
РАЗВОЯТ МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
СТАТИСТИКА ТУК!

Ощр от категория Водещи