Sportove

Юношите на България до 14 г. са пети в света

Националите на България до 14 г. (юноши) спечелиха пето място на световното първенство в Простейов (Чехия). Те се наложиха с 2-1 победи над Япония в спор за петото място. Това е най-доброто представяне в историята за юношески отбор на България на световни финали.


До момента най-доброто постижение беше осмото място на първенството на планетата за юноши до 16 г. в Будапеща през 2016 година.

Виктор Марков (ТК “Диана”, гр. София) отстъпи в първата среща с Япония с 4:6, 2:6 от Сого Санада. След това Адрияно Дженев (ТК “Хасково”, гр. Хасково) победи с 6:4, 6:1 Ленън Джоунс. В решителната среща по двойки Илиян Радулов (ТК “Тракия СКЛАТ”, гр. Пловдив) и Виктор Марков победиха с 7:6(4), 6:1 Маеда и Санада.

Нашите момчета постигнаха четири победи и две загуби на първенството. Родните таланти спечелиха срещу Германия, Тайланд, Бразилия и Япония. Загубите бяха от финалистите на шампионата Франция и САЩ.

Преди това българчетата извоюваха трето място в надпреварата на осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст и се класираха за световните финали. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.