Sportove

Сърбите започнаха: Господ да е на помощ на САЩ

Световното първенство в Китай все още е далеч, а Сърбия и САЩ дори не са в една група, но това не попречи на западните ни съседи да започнат да атакуват американците, които са актуалните първенци на планетата. Селекционерът на “плавите” Саша Джорджевич хвърли ръкавицата към янките, заявявайки, че Господ трябва да им е на помощ, ако се стигне до евентуален сблъсък между двата тима.

“Нека САЩ играят играта си и ние да играем нашата, а ако се срещнем, то тогава нека Господ да им е на помощ”, заяви Джорджевич в интервю за сръбската национална телевизия.

Сърбите играха срещу САЩ на последните два финала на големи турнири, съответно Мондиал 2014 и олимпийските игри в Рио през 2016, като и в двата случая се оказваха в ролята на губещ.


През 2002 година сърбите изхвърлиха Щатите от световното първенство в Индианаполис, а след това стигнаха до титлата.

Сърбия е в група с отборите на Италия, Ангола и Филипините, докато САЩ е в компанията на Турция, Чехия и Япония. Балканците ще разчитат на най-добрата си селекция, а американците са с доста експериментален състав в дебютнотот участие на Грег Попович като национален треньор на страната.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.