Sportove

Аржентина обяви състава за Мондиал 2019

Аржентинската баскетболна федерация обяви дванадесет имена, на които Серхио Ернандес ще разчита за предстоящото световно първенство в Китай. Южноамериканците са в група В, където са и отборите на Русия, Южна Корея и Нигерия. В състава личат имената на Факундо Кампацо (Реал Мадрид), Луис Скола (Шанхай), Габриел Дек (Реал Мадрид), Лука Вилдоса (Баскония), Патрисио Гарино (Баскония), Нико Лапровитола (Реал Мадрид) и Нико Брусино (Сарагоса). Останалите избраници за Мондиал 2019 са Агустин Кафаро (Сан Лоренсо), Маркос Делия (Мурсия), Максимо Фелеруп (Сан Лоренсо), Таявек Галици (Регатас Кориентес) и Лусио Редиво (Бреоган).


Ако завършат като един от първите два отбора от Америка в крайното класиране на първенството, аржентниците ще си осигурят виза за олимпийския баскетболен турнир в Токио догодина. Ако това не се случи, те ще се пробват да грабнат място в Япония на допълнителните олимпийски квалификации.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.