Намери ни
To Top

България в силна компания на европейската олимпийска квалификация

Женският национален отбор на България ще бъде в доста силна компания на предстоящата европейска олимпийска квалификация, която ще се проведе в началото на 2020 година. Това стана ясно след изиграването на всички мачове от междуконтиненталните квалификационни турнири за Токио 2020 при жените, които бяха през изминалия уикенд.

Българските „лъвици“ завършиха на второ място на турнира в Група С в Шривпорт-Боссиер сити (САЩ) с 2 победи, 1 загуби и 7 точки. Така България не успя да вземе виза за Олимпиадата в Токио 2020, след като вчера се бори до последно, но отстъпиха драматично на домакините от САЩ с 2:3 гейма в директен сблъсък за първото място.


По този начин българките ще имат още един шанс да се класират за Игрите, а именно от европейската олимпийска квалификация през януари 2020-а.

На този турнир ще участва и силния тим на Турция, който не успя да спечели битката с олимпийския шампион от Рио 2016 Китай и остана втори на турнира в Група В, където бяха и отборите на Германия и Чехия, които също играят на квалификацията. Компания ще им прави и европейския вицешампион от 2017 година Холандия, който остана втори след Италия в Група F, където игра и състава на Белгия. В борбата за квота за Токио 2020 в зона Европа ще се включат и отборите на Полша, загубил битката за виза със световния шампион Сърбия, и Азербайджан.

8-те европейски отбора ще се борят за едно единствено място за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Все още не се знае какъв ще бъде формата на европейска олимпийска квалификация и къде ще се проведе. Единственото, което се знае е, че ще бъде през втората седмица на месец януари 2020-а.

Класираните отбори за Европейската олимпийска квалификация за Токио 2020 при жените:
Полша
Турция
Германия
Чехия
БЪЛГАРИЯ
Азербайджан
Белгия
Холандия

Снимки: FIVB.COM


ГАЛЕРИЯ от мача КАЗАХСТАН – БЪЛГАРИЯ 0:3 – ТУК!!!

Ощр от категория Волейбол