Намери ни
To Top

Розенборг засили Марибор към Разград

Вече до голяма степен е ясен следващият евентуален съперник на Лудогорец в Лига Европа. Това почти сигурно ще бъде тимът на Марибор, който днес допусна домакинска загуба с 1:3 от Розенборг в първия мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Трудно е да повярваме, че словенският шампион е способен да направи чудо в реванша в Норвегия, а доста по-вероятно изглежда той да отпадне и да чака победителя от двойката Лудогорец – ТНС в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Всичките четири гола в мача паднаха през второто полувреме.


Сьодерлунд откри резултата в 50-ата минута с убийствен шут от фаул от над 25 метра. Отново той вкара и втория гол за гостите в 64-ата минута с глава отблизо.

Марибор върна интригата в 70-ата минута, когато Таварес стреля по земя от далечна дистанция и с помощта на гредата намали на 1:2.

Радостта на домакините обаче бе твърде кратка и само минута по-късно те получиха нов гол във вратата си. Розенборг организира бърза контраатака, която доведе до хаос в наказателното поле на словенците, защитник изчисти от голлинията, но топката попадна в Йенсен, който я вкара във вратата за крайното 1:3.

Така Розенборг до голяма степен си подпечата класирането напред в турнира, докато Марибор ще трябва да направи истинска сензация в реванша след седмица, за да продължи към плейофа.

Ощр от категория Шампионска лига