Намери ни
To Top

Барселона спечели първия американски сблъсък с Наполи (видео)

Барселона записа победа с 2:1 над Наполи в контролна среща, играна на “Хард Рок Стейдиъм” в Маями, САЩ. Това бе първият от планираните два мача между тези съперници на американска земя. Футболисти на каталунците вкараха и трите попадения в срещата. Серхио Бускетс в 42-ата и Иван Ракитич в 79-ата минута се разписаха за Барса, а Салюел Юмтити си отбеляза автогол в 42-ата минута.


Срещата започна с шанс за испанците. Луис Суарес отрави лош удар, но топката се озова в Антоан Гризман, който стреля и не бе никак далеч от гола.

Последваха две възможности за Наполи. В 21-ата минута Хосе Кайехон и Дрис Мертенс направиха двойно подаване, белгиецът излезе на стрелкова позиция, но Нето направи блестящо спасяване и опази вратата си. След това в 33-ата минута отново Кайехон пусна прекрасен пас за Мертенс, който отблизо засече, но не успя насочи топката във вратата.

В 38-ата минута Барселона откри резултата. Серхио Бускетс получи пред наказателното поле и стреля, кълбото тупна пред вратаря и се озова в мрежата му.

Наполи обаче отговори много бързо. В 42-ата минута Кайехон финтира защитник и опита успореден на голлинията пас, а Самюел Юмтити си отбеляза автогол.

Каталунците отново започнаха по-силно и през второто полувреме. В 51-ата минута Карлес Перес напредна отляво и намери Абел Руис, който обаче отблизо не успя да преодолее Алекс Мерет. В 56-ата минута Иван Ракитич стреля от дистанция, но не уцели очертанията на вратата.

Наполи пък отговори с чудесен шанс пред Аркадиуш Милик в 59-ата минута, който получи зад защитата, но ударът му бе неточен.

Барса обаче продължаваше да има повече и по-добри положения. В 67-ата минута изстрел на Ракитич от фаул мина над вратата. Минута след това Усман Дембеле тества рефлексите на вратаря, който отново се намеси блестящо.

В ответната атака Милик имаше отлична възможност, като се освободи в пеналта, но и неговият удар бе спасен. Полякът пропусна най-добрата  възможност в мача в 76-ата минута. Тогава той получи перфектно центриране, но на метри пред голлинията с глава стреля над вратата.

В 79-ата минута Барселона стигна до втори гол. Удар на Руис бе блокиран, но топката отиде към Ракитич, който от движение стреля към вратата и бе точен за 2:1.

В 81-ата минута имаше доста спорна ситуация, в която Елсейд Хисай задържа откъсващия се Дембеле, но изненадващо не получи червен картон.

До края Барса имаше още възможности, като най-добрата бе пропусната от Дембеле в 90-ата минута, като диагоналният му удар мина встрани от вратата.

Все пак каталунците се поздравиха с успеха, записвайки трета поредна победа в контролите. Двата тима ще изиграят още един мач помежду си само след три дни на стадион “Миичган” в Ан Арбър.

Ощр от категория Водещи