Намери ни
To Top

Левски София стартира подготовка с 16 състезатели (видео снимки)

Мъжкият отбор на „Левски София“ започна подготовката си за новия сезон. Воденият от Владимир Николов тим се събра в понеделник рано сутринта и проведе занимание под ръководството на кондиционния треньор Йордан Георгиев.

Следобяд пък групата от 16 състезатели бе във волейболната зала за първи контакт с топка след ваканцията. До края на месеца ще се залага предимно на физическата подготовка и техника в изпълнението на отделните елементи.


От септември ще има повече тактически занимания и контролни срещи, в които да се изградят игровите механизми на отбора.

Селекцията за сезона е изградена основно върху успешното интегриране на млади състезатели към ядрото от по-опитни.

„Отборът ни запазва основната си част и нашата основна цел е да прибавим няколко млади играчи, които в близко бъдеще да поемат постепенно нещата. Разчитам на тези талантливи момчета да се докажат и да защитят мястото си в „Левски София“. Този сезон не сме привлекли нито един опитен състезател, на практика единственото ни ново попълнение засега е капитанът на националния до 17 г. Владимир Гърков. Той, както и другите му връстници, трябва да се пребори за своето място, защото само в среда на конкуренция може да се получи израстване. Ще бъдем много доволни ако в края на сезона поне един от младите попадне в титулярния състав на мъжкия отбор. И, разбира се, колкото се може повече от тях да бъдат извикани в националните отбори на съответните възрасти“, коментира президентът и старши треньор Николов.


 

Ощр от категория Волейбол