Намери ни
To Top

Седемнадесети сезон за Тодоров в Спартак

Капитанът на баскетболния Спартак (Плевен) Тодор Тодоров ще продължи да играе в отбора и през новия сезон, съобщиха от клуба. Спартаковци запазват един от най-опитните играчи в НБЛ и от есента той ще започне своя сезон номер 17 в родния си клуб, след като се завърна в Плевен през миналото лято.

През последната година Тодор Тодоров, който помага и на децата от школата, записва средно по 6.3 точки и 3.


2 борби в общо 30 мача.

Както вече стана ясно, плевенчани си осигуриха услугите на Николай Маринов за още една година, като това ще бъде трети негов сезон в тима. През сезон 2018/2019 Николай Маринов може да се похвали със средно по 13 точки, 2.3 борби и 3.7 асистенции в общо 30 двубоя на Спартак. Плевенчани ще разчитат също на Димитър Маринчешки, Николай Титков и Герасим Николов. За Герасим Николов това ще бъде втори период в Плевен, а последната година той игра в Левски Лукойл.

Новопривлеченият гард Николай Титков през последните два сезона игра за Берое, с който през 2018-2019 спечели бронз в НБЛ и игра финал в турнира за Купата. Той е бивш национал на България при 16- и 18-годишните. Димитър Маринчешки ще започне третия си период в състава на старши треньора Александър Дяковски.

Ощр от категория Баскетбол