Намери ни
To Top

Британец изпоти, но не успя да спре Надал в Монреал

Рафаел Надал се класира за третия кръг на турнира “Роджърс къп” в Монреал, Канада. Испанецът обаче трябваше да положи повечко усилия, за да преодолее британеца Даниел Евънс със 7:6(6), 6:4. Срещата помежду им продължи почти два часа, но в крайна сметка Матадора успя да сломи съпротивата на 53-ия в света.

Още в първия гейм на мача си пролича, че Еванс ще даде сериозен отпор на Надал като записа пробив на сметката си при подаването на испанеца.


Рафа обаче успя да върне пробива в шестия гейм и докара нещата до 3:3. До края на сета нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек, в който Надал показа по-здрави нерви и се наложи с 8:6 точки в своя полза.

Вторият сет се разви по по-различен начин и Надал взе инициативата от самото начало, пробивайки подаването на съперника си. Еванс успя да върне пробива за 3:3, но още в следващия гейм отново се пропука и това се оказа фатално, като в крайна сметка испанецът стигна до победата с 6:4 в своя полза.

Така Надал вече е на 1/8-финал в турнира, където го очаква среща с аржентинеца Гуидо Пея, който отстрани румънеца Раду Албот в три сета – 6:3, 2:6, 7:6(2).

Ощр от категория Водещи