Намери ни
To Top

Талант на Берое се надява на повече игрово време през новия сезон

Евгени Василев ще продължи да носи екипа на Берое и през новата баскетболна кампания. Това ще е четвърти сезон за него в Стара Загора. Пред клубния сайт 20-годишният гард заяви, че основната му цел през новия сезон ще бъде да запише още повече игрови минути. Статистиката показва, че през сезон 2016/2017 той записва по 4.


1 минути средно на мач, през 2017/2018 по 8.2, а през последната кампания изигра по 10.3 минути и спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига.

„Новите попълнения в отбора са класни играчи, които ще вдигнат нивото на тима. Ще дам всичко от себе си да се преборя за мястото си на игрището. Имам какво да подобрявам, например в стрелбата, и ще направя необходимото.“, коментира Василев. Той сподели, че участието с националния отбор на България до 20 години, който завърши на пето място в Дивизия Б на Европейското първенство, е било полезно.

„Имаше силни отбори. Получи се добро първенство. Доволен съм от нашето класиране и от своето участие“, заяви Евгени. „Феновете на Берое винаги са били с нас, където и да играем, надявам се винаги да бъде така и да продължаваме да ги радваме. Мечтаем за шампионската титла, но ни чака много работа.“, завърши младият талант на Берое.

beroebasket.com

Ощр от категория Баскетбол