Sportove

Спорт за помощ! Организират тренировки за лечението на Пенка Стоянова

Благотворителни тренировки в подкрепа на Пенка Стоянова ще се проведат на 15 август в Пловдив, съобщи plovdiv24.bg. Великата баскетболистка от 70-те години се лекува от тежко онкологично заболяване в пловдивска клиника и се нуждае от средства, с които тя и семейството й не разполагат. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в тренировката по пилатес с Гергана Колева от 18:20 ч. или зумба с Жоро и Наталия от 19:30 ч.


във Фитнес център Лаута.

Пенка Стоянова е дългогодишен капитан на националния отбор и има спечелени два олимпийски медала – бронз от Монреал 1976 г. и сребро от Москва 1980 г. Участва на осем европейски първенства, като също има два медала – сребърен от Варна 1972 г. и бронзов от Клермон Феран 1976 г. Попада на три пъти в сборния отбор на Европа, а през цялата си кариера на играе за Марица, достигайки два финала за Купа “Ронкети” и печелейки три титли на България.

Ако нямате възможност да присъствате на тренировките, може да дарите средства и по банков път: Титуляр на сметката е дъщерята на Пенка Стоянова – Теодора Красимирова Бонева:

ПИБ – Карлово В полза на: Теодора Красимирова Бонева
номер на клиент: 000214214
IBAN: BG09FINV91501004399074

Снимка: http://youthcentre.plovdiv.bg


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.