Намери ни
To Top

Цървена звезда изпусна Копенхаген, масов бой на трибуните

Сръбският Цървена звезда не успя да победи датския Копенхаген в първи двубой от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Срещата завърши 1:1, като сърбите пропиляха аванса си. Мачът беше белязан и от безредици на трибуните, след като фенове на Цървена звезда се сбиха помежду си. Наложи се влизане на жандармерията, а пострадалите бяха извличани на пистата, където получиха медицинска помощ.




Домакините започнаха много активно и след няколко пропуска, откриха резултата с гол на Милан Павков в 44-ата минута на двубоя. След почивката Павков беше заменен от Ричмонд Боакие. Играта стана много динамична през втората част, като на няколко пъти с решителни намеси вратарят на Звезда Милан Борян предотврати изравняването на резултата.

Така се стигна до 84-ата минута, когато гостите получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение срещу резервата Пеп Биела. Домакините оспориха наказателния удар, но в крайна сметка Йонас Уинд застана зад топката и донесе равенството на Копенхаген с изпълнение в стил „Паненка“.

Три минути по-късно и играчите на Звезда поискаха дузпа за нарушение срещу Ел Фарду Бен Набуан, но реферът не посочи бялата точка.

Ощр от категория Водещи