Намери ни
To Top

Марек уреди сериозен трансфер, взе бивш младежки национал

Сериозен трансфер осъществи волейболният Марек Юнион-Ивкони за предстоящия сезон в Супер лигата на България. Дупничани откупиха състезателните права от Славия на бившия младежки национал Илиян Преспов. Мениджърът на клуба Людмил Найденов отказа да назове трансферната сума, която е платена за диагонала. „Разбрали сме се със Славия по всички въпроси, сключихме договор и Преспов е вече собственост на Марек Юнион-Ивкони.


Той започва подготовка с тима в началото на септември. Познаваме отлично качествата му, така че се надяваме да разгърне потенциала си в нашия клуб. Селекцията продължава с пълна сила, очаквайте още интересни имена“, коментира клубният началник.

21-годишният Преспов направи много силен сезон преди 2 години с екипа на „Пирин“ (Рз), където игра като преотстъпен и се превърна във водещ реализатор на тима и в първенството. След силните си игри, младежкият национал тогава привлече погледите на няколко клуба от Турция и Полша, но високата цена, която му поставиха от Славия провали трансфер в чужбина. Преспов бе принуден да остане в България и заигра за „белите“, където бе водещ реализатор, а през зимата отново заради висока цена пропадна преминаването му в Левски на Владо Николов. Именно силните игри на 2-метровия нападател бяха в основата на промоцията за Супер лигата на Славия.

Другият играч на този пост в дупнишкия клуб е Петър Христосков. Той бе привлечен през зимната пауза със свободен трансфер от „Добруджа“ и двамата сега ще се борят за титулярното място. 205-сантиметровият Христосков играе и като посрещач, но силната му позиция е именно диагонал на разпределителя.

zadupnitsa.com

Ощр от категория Волейбол