Намери ни
To Top

Интер отново е в играта за Лукаку, но Юве има резервен план

Отровеното нежелание на Пауло Дибала да премине в Манчестър Юнайтед отново изведе на преден план въпрса къде ще играе през новия сезон Ромелу Лукаку. Бегийският национал трябваше да бъде разменен с Дибала, но аржентинецът провали сделката, като поиска прекалено висока заплата от „Олд Трафорд“. Преди това Юнайтед и Ювентус бяха договорили трансфера. 

Сега на сцената отново изллиза и Интер.


„Нерадзурите“ ще направят един последен опит да се сдобият с Лукаку, който е цел №1 на Антонио Конте. Според журналиста Танкредо Палмиери от Интер ще предложат 75 млн. евро плюс още 5 млн. под формата на бонуси за 26-годишния таран. Предишната оферта на италианския клуб беше за 10 млн. по-малко и „червените дяволи“ я отхвърлиха. Този път обаче сделката изглежда напълно вероятна.


Снощи Конте още веднъж призна, че иска да има Лукаку в състава си, но отказа да навлиза в подробности около преговорите. Sky Sport Italia твърди, че след като са разбрали за пропадането на размяната с Дибала, от Интер веднага са се свързали с агента на Лукаку Федерико Пасторело. Двете страни нямат много време, заото трансферният прозорец за клубовете от Премиър лийг затваря на 9 август, а Юнайтед ще трябва да си осигури негов заместник.

Ювентус обаче също не е хвърлил бялата кърпа. „Бианконерите“ държат да се подсилят с Лукаку и търсят вариант за осъществяване на сделката, различен от този с Дибала. Няколко източника от Италия и Англия са категорични, че ръководството на торинския гранд е готово да предложи други футболисти като разменна монета. Един от тях е Марио Манджукич. Хърватинът вече е договорил личните си условия с Юнайтед – 6 млн. евро годишна заплата. Неговият трансфер може да стане факт независимо от изхода на преговорите за Лукаку.

Блес Матюиди също представлява интерес за Манчестър Юнайтед. Той е склонен да напусне Юве, защото осъзнава, че след идването на Адриен Рабио и Аарън Рамзи, ще играе по рядко. От „Олд Трафорд“ бяха набелязали и Жоао Кансело, но той вече се разбра с градския им съперник – Манчестър Сити. Дъглас Коща пък предпочита да остане в Ювентус и да се бори за мястото си при новия треньор Маурицио Сари.

Днес или утре със сигурност ще има повече яснота около това дали Лукаку ще заиграе в Серия „А“, или ще остане в Юнайтед. Неговото желание е да напусне настоящия си клуб.

Ощр от категория Водещи