Намери ни
To Top

Националките до 20 години започнаха ЕвроБаскет с победа

Националният отбор на България по баскетбол за жени до 20 години започна с победа участието си на европейското първенство в дивизия „В“ в Прищина, Косово. В среща от група „D“ състезателките на Таня Гатева се наложиха над Гърция с 64:58 (21:11, 17:23, 19:8, 7:16).

Успехът осигури минимум втората позиция на българките в крайното класиране и с това преминаване в следващата фаза, в която ще се разпределят местата в челната осмица. Утре е последният двубой на „лъвиците“ от групата, в който те срещат Финландия в директен спор за първото място.


Мачът срещу Гърция започна силно за българските баскетболистки, които поведоха още от самото начало с 13:2 точки. През втората част гъркините се съвзеха от слабия старт и в края на полувремето намалиха изоставането си до 4 точки, като пасивът им падна и до 2 веднага след почивката при 36:38. След това обаче България си върна надмощието и разликата достигна до 15 точки преди началото на последната част. В последните 10 минути Гърция съкрати изоставането си, но в нито един момент не бе близо до обрата.

Най-резултатна за България в мача бе Карина Константинова със 17 точки, а с 15 завърши Юлияна Вълчева. За Гърция над всички бе Мария Анастасопулу със 17 точки.

Ощр от категория Баскетбол