Намери ни
To Top

Голяма драма в Швеция, Марибор ликува след продължения

Марибор елиминира АИК Стокхолм във втория квалификационен кръг на Шампионската лига и в следващата фаза ще се изправи срещу друг скандинавски тим – Розенборг. Словенците загубиха с 2:3 след продължения, но повечето голове на чужд терен ги пратиха напред. В герой за отбора на Дарко Миланич се превърна Александру Крецу, който отбеляза скъпоценното попадение в 117-ата минута.

Преди седмица Марибор се наложи у дома с 2:1, а днес АИК успя да заличи пасива си.


Шведите поведоха още в 4-ата минута с гол на Пер Карлсон след асистенция на Себастиан Ларсон. В началото на второто полувреме обаче ветеранът Тавареш комбинира с Андрей Котник и той се разписа за 1:1. Четвърт част по-късно Себастиан Ларсон изпълни перфектен пряк свободен удар и заби топката под гредата.
Продълженията започнаха с нов гол за АИК, дело на Тарик Елиунуси. Попадението освен много важно, беше и изключително красиво. Елиунуси прехвърли вратаря на гостите Кенан Пирич и доближи тима си до крайния успех, но Марибор имаше време за реакция. Така се стигна до 117-ата минута, когато Крецу засече с глава центриране на Митя Вилер и класира словенците в следващия кръг.

За АИК остана утехата, че ще продължи участието си в Лига Европа, където му предстоят мачове с Партизани (Тирана) или Шериф.

АИК СТОКХОЛМ – МАРИБОР 3:2 след прод. (1:0, 2:1)
1:0 П. Карлсон (4)
1:1 А. Котник (48)
2:1 С. Ларсон (61)
3:1 Т. Елиунуси (93)
3:2 А. Крецу (117)

МИНУТА ПО МИНУТА!

* Марибор се класира с общ резултат 4:4 и повече голове на чужд терен

Ощр от категория Шампионска лига