Намери ни
To Top

Миротич е отказал $45 милиона от Чикаго

Испанският национал Никола Миротич е отказал оферта в размер на $45 милиона от страна на Чикаго, за да се завърне в Европа и да подпише с Барселона. Това разкри треньорът на каталунците Светислав Пешич, който добави още, че Миротич е имал предложение и от друг отбор от НБА.

“Когато играч от подобен калибър се завърне в Европа, най-нормалното нещо е да веднага да започнат спекулации, че го прави за парите. Заплатата, която ще получава в Барселона, категорично отговаря на уменията му, но всичко, появило се в медиите, е тотална спекулация.


Никола е ориентиран към Европа, заедно със семейството му си купиха къща в града”, разказа Пешич, цитиран от Mozzart Sport.

“По време на престоя ми в Байерн, някои хора питаха президента Ули Хьонес дали би могъл да накара Дирк Новицки да дойде в Мюнхен. Подобни глупости са просто нереалистични. Така че феновете на Цървена звезда нямат право да недоволстват, че Милош Теодосич не е подписал с тях”, добави още наставникът по адрес на трансферите от НБА към Европа.

28-годишният Миротич, който е родом от Черна гора, започна сезон 2018/2019 в състава на Ню Орлиънс и го завърши в редиците на Милуоки.

Ощр от категория Баскетбол