Намери ни
To Top

Гредите и автогол провалиха Милан срещу Бенфика (видео)

Отборът на Милан записа втора загуба с 0:1 в приятелския турнир International Champions Cup. Този път „росонерите“ отстъпиха през португалския Бенфика на “Жилет Стейдиъм” във Фоксбъро, САЩ, макар да доминираха през първата част, а през втората извършените смени нарушиха ритъма на игра.
Само преди няколко дни италианският гранд загуби със същия резултат от Байерн (Мюнхен), а в събота в Кардиф предстои последната контрола, като съперник е английският Манчестър Юнайтед.

Голът за Бенфика падна в 70-ата минута, когато се разписа бившият футболист на Милан Адел Таарабт, който стреля от границата на наказателното поле след корнер, топката рикошира в тялото на Лукас Билия и изненада вратаря Пепе Рейна.


Попадението беше записано на сметката на Таарабт, но на практика беше автогол.

Have a look at how @SLBenfica will start tonight against @acmilan #ICC2019 #benfica pic.twitter.com/Q3crjhoH53


Любопитното е, че двата тима бяха играли едва шест пъти помежду си преди този мач, като Милан има четири победи, а два пъти срещите са завършвали наравно.Тази вечер Бенфика успя да спре черната серия и записа първи успех.


Двубоят предложи доста интензивна игра, като първата възможност дойде пред отбора на Бенфика в седмата минута. Тогава Таарабт стреля, но Джиджи Донарума спаси. Отговорът на Милан не закъсня. В 17-ата минута Хакан Чалханоглу отправи хубав изстрел, но топката срещна гредата и така Бенфика се спаси от попадение.Постепенно натискът на Милан се засили, а в 22-ата минута вратарят Одисеас се намеси на два пъти добре. Първо след ъглов удар топката попадна у Борини, който стреля от въздуха, но гъркът спаси.


Последва центриране в наказателното поле, където Борини успя да играе с глава от малък ъгъл, но отново вратарят на Бенфика беше на висота. Много активен в тези минути беше и Саму Кастийехо. Португалският тим се опита да изнесе топката, но лесно я губеше и Милан организираше опасни атаки. При една от тях Сусо стреля опасно, но топката мина встрани. Играта беше прекъсната за кратко, за да могат футболистите да се освежат, а след подновяването Бенфика започна по-активно. В 43-ата минута и Донарума имаше малко работа, като излезе да пресече едно центриране в наказателното поле след контраатака на Бенфика. В ответната комбинация между Родригес и Пьонтек завърши с удар на поляка, но на стантиметри встрани от вратата. В 45-ата минута Милан можеше да получи гол, но Донарума се намеси стабилно след удар по земя на Габриел.


След почивката в състава на Милан бяха извършени две смени, като Пепе Рейна замени вратаря Доранурма, а Конти се появи на мястото на Калабрия. “Росонерите” продължиха да търсят победата, а в 53-ата минута удар на Кастийехо беше добре блокиран от Одисеас. Промените в състава на Милан продължиха, като в игра се появиха Крунич, Стринич и Габия на местата съответно на Чалханоглу, Родригес и Мусакио. Това разстрои играта на “росонерите”, които в 70-ата минута получиха гол. Разписа се бившият играч на “дявола” Адел Таарабт, който изтреля една отбита след ъглов удар топка от границата на наказателното поле, тя рикошира в тялото на Билия и излъга вратаря Рейна, който беше безпомощен да реагира.


“Росонерите” се вдиднаха в атака, а на два пъти Сусо беше много близо до изравняване. В 83-ата минута отново гредата спаси Бенфика от попадение, като този път ударът беше на Билия от фаул. В крайна сметка резултатът остана непроменен и така Милан си тръгна победен от „Жилет Стейдиъм“.



Милан – Бенфика 0:1
0:1 – Таарабт 70


Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригес, Чалханоглу, Билия Сусо, Кастийехо, Борини, Пьонтек.

Бенфика: Одисеас, Нуно Тавареш, Габриел, Рубен, Пици, Феро, Рафа, Грималдо, Таарабт, Фейса, Сеферович.

СТАТИСТИКА

Ощр от категория Водещи