Намери ни
To Top

Царско село с нов опит за първи гол и първа победа в елита

Днес в 18:30 часа отборите на Дунав (Русе) и Царсо село ще дадат началото на 3-ия кръг в efbet Лига. Двата тима не започнаха добре сезона и всеки от тях се надява днес да промени това. “Драконите” допуснаха две тежки загуби с 1:4 от Левски и с 1:3 от Ботев (Пловдив). Царско село пък загуби от Лудогорец (0:2), а след това взе точка от Арда (0:0).


Новакът в елита обаче все още не може да отбележи първия си гол и все още не знае какво е победа в групата на майсторите.

И двата отбора имат доста какво да доказват след неубедителния старт на сезона. Дунав не може да си позволи да запише трета поредна загуба, защото това няма да бъде прието никак добре нито от феновете, нито от ръководството. Треьнорът на “Царете” Никола Спасов обаче също обеща тимът му да играе офанзивно в Русе и да търси победата с всички сили.

Домакините нямат проблеми с контузени и наказани играчи преди днешния мач. Треньорът Людмил Киров дори дъжи допълнителен коз в лицето на новото попълнение Мартин Костадинов, който дойде под наем от Черно море. Много е вероятно халфът дори да започне сред титулярите.

Предполагаемата единайсеторка на русенци се очаква да бъде в състав Макенджиев на вратата и пред него триото Динков, Ковачев и Мунин в защита. Димов и Селеменев ще са халф-бековете, а Костадинов и Исаевски ще действат в средата на терена. В ролята на плеймейкър ще е Аясс, а дуото в нападение ще е съставено от Христов и Ахмедов.

В същото време гостите пристигат без двама основни играчи в лицето на Йордан Минев и новото бразилско попълнение Андерсон Коста. Очаква се те да стартират мача с Чворович под рамката и пред него Марков, Кавдански, Даскалов и Веско Минев. Балджийски и Евертон ще са двамата опорни халфове, а Антуи и Ната ще започнат на крилата. Атаката ще води Минчев, а зад гърба му ще го подкрепя Георгиев.

efbet Лига, 3 кръг:

ДУНАВ – ЦАРСКО СЕЛО

Вероятни състави:

ДУНАВ: Макенджиев, Динков, Ковачев, Мунин, Костадинов, Исаевски, Димов, Селеменев, Аясс, Христов, Ахмедов

Ц. СЕЛО: Чворович, Марков, Кавдански, Даскалов, В. Минев, евертон, Балджийски, Георгиев, Антуи, Ната, Минчев

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Георги Димитров
Начало: 18:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ощр от категория Водещи