Намери ни
To Top

Анисе измъкна Лудогорец от голямо унижение в Исландия (видео)

Отборите на Валур и Лудогорец завършиха при резултат 1:1 в сблъсък от втория предварителен кръг на Лига Европа. Първото попадение падна във вратата на българите, а в негов автор се превърна Ласе Петри в 11-ата минута. Шампионите на България се спасиха от поражението с гол на Анисе, който се разписа с глава в последните секунди на срещата.

Старши треньорът на „орлите“ Стойчо Стоев излезе в схема 4-2-3-1.


На вратата стартира Пламен Илиев, а пред него действаха Антон Недялков, Форстър, Терзиев и Сисиньо. Дефанзивните халфове бяха Стефан Баджи и Яцек Горалски, а пред тях стартираха Жоржиньо, Анисе и Чибота. На върха на нападението действаше Клаудиу Кешерю.


Битката на стадион „Хлидаренди“ стартира с едноминутно мълчание по повод смъртта на Сигурдур Дагсон, който е една от легендите на Валур.

Двубоят започна по-добре за българските шампиони, но без нито едно сериозно положение пред вратата на домакините. В 11-ата минута обаче Валур шокира „орлите“. Ласе Петри изненада Пламен Илиев с удар от далечна дистанция. Стражът очакваше центриране, но датчанинът реши да стреля право във вратата и отбеляза за 1:0.
Четири минути по-късно румънският нападател Клаудиу Кешерю направи много сериозен пропуск. Мавис Чибота центрира от корнер, а Рафаел Форстър продължи кълбото на втора греда, където опитният таран стреля неточно.

В 24-ата минута Яцек Горалски шутира от дистанция, но опитът му премина много далеч от целта. В 33-ата минута Форстър опита късмета си, но Антон Ейнарсон успя да се справи със ситуацията.

В последните десет минути от първата част Лудогорец направи няколко добри комбинации по десния фланг, но центрираните топки на Сисиньо и Жоржиньо не затрудниха защитата на „червените“.


Футболистите на Стойчо Стоев започнаха второто полувреме много надъхано, като още в 47-ата минута Мавис Чибота отправи качестван изстрел, който обаче бе париран от стража на Валур.

В 58-ата минута „зелените“ направиха мощна преса, която даде резултат. Яцек Горалски успя да отнеме топката от краката на Хедлунд и да подаде към Чибота, който обаче не успя да намери Кешерю. Три минути по-късно Сисиньо центрира отлично в наказателното поле към Жоржиньо, но крилото стреля с глава твърде неточно.

В 72-ата минута Сисиньо центрира от дълбочина към Кешерю, който с глава отправи точен удар, който отново бе спасен от Ейнарсон.

Три минути по-късно Пламен Илиев блесна с отлично спасяване. Българският национал отрази много тежък шут на Ивар Йонсон.

В рамките на няколко минути резервата Якуб Шверчок получи добри подавания, но полският нападател за пореден път действа изключително индивидуално, като по този начин провали атаките на „орлите“.

В 85-ата минута поредното центриране на Сисиньо стигна до Кешерю, който обаче не успя да намери очертанията на вратата на домакините.

Логичното се случи в 92-ата минута, когато Вандерсон развинти защитата на гостите и центрира към Анисе, който с глава вкара за 1:1. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка.
Реваншът между двата тима е в Разград на първи август. Победителят от тази двойка ще играе срещу загубилия от срещата между ФК Копенхаген и ТНС.

ВАЛУР – ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Петри (11)
1:1 Анисе (92)

Стартови състави:

ВАЛУР (4-3-3): 33. Ейнарсон, 2. Сварсон, 20. Омарсон, 23. Сигбьорнсон, 3. Йонсон, 4. Ингварсон (67-Сигурдсон), 6. Хедлунд, 19. Петри, 77. Барталстову, 8. Халдорсон (71-Ериксон), 9. Педерсен (86-Ингасон)

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): 23. Илиев, 3. Недялков, 5. Терзиев, 90. Форстър, 4. Сисиньо (88-Лукоки), 25. Баджи (70-Шверчок), 44. Горалски, 12. Анисе, 17. Жоржиньо, 13. Чибота (61-Вандерсон), 28. Кешерю

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Сигбьорнсон, Сисиньо, Анисе, Омарсон, Терзиев, Педерсен, Йонсон
СЪДИЯ:
Г. Коминис (Гърция)
СТАДИОН: „Хлидаренди“, Рейкявик

Ощр от категория Най-четено