Намери ни
To Top

Майкъл Биспинг се върна към времето в затвора

По време на речта си за въвеждането си в „Залата на славата“ на UFC, Майкъл Биспинг изненада много хора с признанието, че е прекарал месец в строго охраняван затвор.

Причината за присъдата му е била улично сбиване, при което боецът е пратил човек в безсъзнание с ритник в главата. Очаква се случката да бъде подробно описана в биографията му „Quitters Never Win“, която ще излезе в САЩ на 1 ноември, но Биспинг сподели малко детайли предварително при гостуването си на Ариел Хелуани в „MMA Show“.

„Беше сбиване в бар, отидох до тоалетната и, като се върнах, моят приятел беше на земята и двама го ритаха в главата, какво друго можех да направя? Започна меле, което се пренесе навън и продължи там. Един тип използва жена като жив щит, да ме разсее, и видях с периферното си зрение как друг се приближава към мен. Днес може би нямаше да го забележа, зрението ми е по-лошо. Но тогава беше перфектно, видях как се промъква със свити юмруци. Знаех какво ще направи и, след годините тренировки по бойни изкуства, избрах да го сваля с ритник в главата. Може и да съм прекалил с реакцията малко, може би не е трябвало да го правя. Пищялът ми се озова в брадата му, той падна, дойдоха ченгетата и аз бях вкаран в затвора за известно време. Споменах за това по време на приемането ми в „Залата на славата“, но стана малко неволно, защото работех по книгата и знаех, че скоро ще излезе. По това време се опитвах да оставя историята в миналото, да стана нов човек, да преоткрия себе си. Разбира се, правих много грешки като по-млад, доста хора го правят. Все пак съм просто човек. Е, може и да съм направил повече от другите. На няколко пъти имах проблеми със закона. Никога не съм бил престъпник, но бързо палех и се сбивах, предполагам, че защото съм професионален боец. Та, озовах се в затвора когато Ребека беше бременна в седмия месец, със сигурност най-неприятният момент в живота и на двама ни. Когато започнах да се занимавам със смесени бойни изкуства, не исках това да бъде някакви стигма, не исках хората да си казват: „О, виж го този, поредният здравеняк, още един престъпник, който влиза в клетката да се бие“. Човек автоматично предполага грешни неща. Затова никога не съм говорил по темата. Естествено, че не съм горд със случилото се, но е част от живота ми, или период от живота ми, който искам да забравя и да стана нов човек. Но сега пътешествието ми като професионален боец приключи и написах книга, така че е редно да кажа истината. В затвора беше отвратително, не бързам да се връщам там. Беше ужасно. Поради някаква причина ме тикнаха в строго охраняван затвор. По 23 часа в денонощието си заключен, имаш половин час извън килията си на ден, за да се разхождаш в кръг, така че – хич не беше забавно. Но ме научи на много неща“, разказа Майкъл Биспинг.

View this post on Instagram

Well…… within reason. #quittersneverwin

A post shared by Mikebisping (@mikebisping) on Jul 23, 2019 at 12:33am PDT

boec.bg

Ощр от категория Бойни Спортове