Намери ни
To Top

Хюи Фюри: Аз съм сред най-добрите 5! Отидох да се бия в задния двор на Кубрат Пулев с контузия

Британецът Хюи Фюри (23-2, 13 KO) се чувства готов за голяма битка срещу всеки боксьор в тежка категория – включително и срещу световните шампиони.

В събота в Джеда, на стадион „Крал Абдула Спорт Сити“, Фюри постигна победа с технически нокаут над бившия шампион на WBC Самюел Питър (38-8, 31 KO).

Питър, който използва мръсни прийоми в срещата, твърди, че по време на 7-я рунд е получил травма в рамото и сигнализира на рефера, че не може да продължи.

„Нареждам се сред 5-имата най-добри в света,“ каза Фюри.

„Сега се върнах и съм готов да се бия. Който иска, готов съм. Не се страхувам от никой. Нямаше да съм в тази игра, ако не вярвах, че мога да победя всеки и да стана световен шампион. Такъв е моят манталитет. Аз съм боксьор, който трябва да стане световен шампион. Такава е моята цел и вярвам, че рано или късно ще я постигна. Готов съм да се изправя срещу някой от най-добрите боксьори в света и се надявам, че ще получа големи битки. Смятам, че победих Джоузеф Паркър. Вярвам, че вече трябваше да съм световен шампион, но това не се случи заради политиката в бокса. След това приех да се бия с Кубрат Пулев, но ми липсваше малко късмет. Отидох да се бия в задния му двор с контузия. Заради аркадата и всичко останало, битката не се разви според очакванията ми. Никой не ми дава уважението, който заслужавам заради онова, което направих досега. Не е необходимо да доказвам нищо. Вярвам, че в момента се нареждам сред най-добрите. Наистина вярвам, че в момента се нареждам сред тях и ще го докажа“, категоричен бе Хюи Фюри.

Ощр от категория Бойни Спортове