Намери ни
To Top

Шампионите привлякоха и украинец, който ще играе на европейското първенство

Разпределителят на националния ни отбор Добромир Димитров, който попадна в плановете на Силвано Пранди за олимпийската квалификация през август (9-11) във Варна, както и за европейското първенство през септември, е едно от новите попълнения на Нефтохимик. 28-годишният пазарджиклия за последно игра в италианската Серия А2, където носи екипа на Тавиано. От Димитров ще се очаква да замени Георги Братоев, който пое в посока Хебър. Шампионите ще разчитат и на Стефан Георгиев като втори разпределител.


Плеймейкърът на Черно море ще играе на мястото на Любомир Агонцев, който също подписа с носителя на Купата на България.

Пред „Тема Спорт” изпълнителният директор на Нефтохимик Огнян Томов заяви, че селекцията на тима е почти завършена. Очаква се още едно попълнение, което да подсили конкуренцията в състава при централните блокировачи. Засега при мрежата ще са Илия Петков, Стоян Самунев, както и украинският национал Максим Дрозд. Той е висок 208 сантиметра и през август ще навърши 28 години. През миналия сезон исполинът е бил част от френския Лил, с който игра за Купата на CEV.

Бургазлии ще разчитат на посрещане на двама бивши национали – Мирослав Градинаров, който е привлечен от румънския Залъу, както и на Мартин Пенев, който последно игра в Монтана. В състава остават талантите Георги Петров и Денис Карягин. От Залъу се завръща и Жани Желязков, който ще бъде основен диагонал заедно с Петър Христов. Либеро и спортен директор остава Теодор Салпаров, чиято конкуренция ще бъде Кристиян Петров, привлечен от Монтана.

Огнян Томов: Няма нещо, което да ни спре за втория кръг на ШЛ

„Отборът ни е почти готов. На 26 август ще съберем играчите, за да минат медицински прегледи и на 1 септември започваме подготовка. Ще имаме време, около 45 дни преди старта на новия сезон. Вярвам, че Николай Желязков ще изгради солидна сплав около тези момчета и отново ще се борим за титлата. Предвид селекцията, която правят в Хебър, ще бъде трудно, но няма да се предадем”, коментира Томов.

Николай Желязков ще разчита и на нов статистик. Владислав Николов бе представен вчера като част от Хебър. На негово място шампионите привлякоха именно от Пазарджик Кирил Донев.
ХАРИ ЛАТИФЯН, „Тема Спорт“

Ощр от категория Волейбол