Намери ни
To Top

Арсенал вкара три на американци в първата си контрола

Арсенал започна ударно подготовката си за новия сезон с победа с 3:0 в контролата срещу Колорадо Рапидс. Срещата се игра на стадион “Дикс Спортс Гуудс Парк” в Денвър. “Артилеристите” заложиха предимно на младоци и резерви, като част от основните играчи като Пиер-Емерик Обамеянг, Александре Лаказет, Месут Йозил, Сеяд Колашинац и Шкодран Мустафи влязоха едва в средата на второто полувреме, колкото да се разтъпчат. Въпреки това лондончани доминираха и спечелиха напълно убедително.



Гостите откриха резултата в 13-ата минута, когато Букайо Сака напредна на скорост, отправи удар и въпреки намесата на вратаря и защитник, топката се озова зад голлинията.

В 29-ата минута Джеймс Олайнка удвои преднината на “Топичиите”. Той отне една топка в половината на съперника, напредна и с красив далечен удар не остави шансове на вратаря за 0:2.

Третият гол падна през втората част. В 61-ата минута Доминик Томпсън центрира отляво и Габриел Мартинели с рамо насочи кълбото във вратата, оформяйки класическото 0:3.

До края Арсенал имаше още няколко положения, но повече попадения така и не паднаха. Следващата контрола на лондончани е от турнира “Интернешънъл чемпиънс къп” на 18 юли срещу германския гранд Байерн (Мюнхен).

Ощр от категория Водещи