Намери ни
To Top

„Сините“ поведоха с първия удар, младок удвои

Отборите на Дунав (Русе) и Левски играят при резултат 0:2 в мач от първия кръг на еfbet Лига. Двубоят стартира в 20:30 часа. Интересното е, че за първи път „сините“ за първи път в историята си са с изцяло черни екипи. Капитанът на гостите Живко Миланов получи букет преди срещата, тъй като днес навърши 35 години.


Първият удар бе на Ахмедов в 3-ата минута, който Миятович без проблем спаси. На места теренът не беше добър и наводнен, тъй като цял ден валя дъжд в Русе. „Сините“ не успяваха да организират атаки до 15-ата минута, когато Паулиньо изведе Горанов, който центрира към Мариани. Швейцарецът спря топката и с левия крак прати коженото кълбо в далечния удар за 0:1. Именно това беше първият изстрел на гостите в очертанията на противниковата врата.

Първото попадение за Левски на Хубси в шампионата е общо 13-то за Мариани, който вкара и дебютното попадение за тима под ръководството на бронзовия медалист от САЩ`94, като беше точен срещу Ружомберок. Осмицата на столичани има вече 12 гола в родния елит от 37 срещи.

В 22-ата минута Станислав Костов направи невероятен пропуск с глава. Таранът пропусна да удвои, след като от няколко метра прати топката в аут. Малко по-късно голаджията отново нямаше късмет, като нацели лявата греда на Макенджиев. Вратарят показа добър рефлекс при удар на Стаси Иванов в 28-ата минута, а също така и при последвалия рикошет.

Деветката на домакините Ахмедов беше оставен сам, но стреля далеч от целта с глава. Хубава атака на „светлосините“ завърши без удар към вратата на Миятович.

Треньорът на русенци Людмил Киров заложи на Благой Макенджиев на вратата, а Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин за тримата централни бранители. Самуел Инкоом и Александър Исаевски са халф-бекове. Диян Димов, Самир Аясс и Иван Селеменев са полузащитниците, а Стефан Христов и Ахмед Ахмед водят атаката на тима

Наставникът на „сините“ Петър Хубчев е направил само една промяна в стартовите 11 от успеха с 2:0 над Ружомберок в Словакия преди няколко дни. Голмайсторът на първенството Станислав Костов се завръща в игра, а младият Илия Юруков сяда на пейката.

Дебют в родното първенството правят Милан Миятович и Янис Каргас, които отново са титуляри под рамката на вратата и в центъра на защитата. Капитанът Живко Миланов, който днес става на 35 години, Нуно Рейш и Иван Горанов са останалите бранители. Кали Тиам и Мартин Райнов са опорни халфове, а Станислав Иванов, Давиде Мариани и Паулиньо ще действат зад Костов.
Аут за мача са Николай Михайлов и Дени Алар, които са контузени, а Асен Чандъров и Здравко Илиев са наказани. 

ДУНАВ – ЛЕВСКИ 0:2
0:1 Мариани (15)
0:2 Иванов (38)

ДУНАВ: Благой Макенджиев, Георги Динков, Самуел Инкоом, Мартин Ковачев, Илия Мунин, Александър Исаевски, Диян Димов, Самир Аясс, Иван Селеменев, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо, Станислав Костов

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 20:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА НА ДУНАВ

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА НА ЛЕВСКИ


Ощр от категория Водещи