Намери ни
To Top

Тайрън Уудли смята, че загубата на Аскрен ще го превърне в по-добър боец

Бен Аскрен претърпя първата си професионална загуба в UFC 239 по възможно най-ужасяващия начин. В началото на битката си срещу Хорхе Масвидал, противникът пробяга разстоянието между двамата и нанесе точно летящо коляно, което веднага нокаутира „Фънки“. Официалното време, което беше нужно на Масвидал, за да бъде сложен край на двубоя бе пет секунди.

Очевидно това не беше начинът, по който Бен Аскрен смяташе, че битката ще се развие.


Но според неговия приятел и бивш шампион в полу-средна категория – Тайрън Уудли това ще направи Аскрен само по-добър боец занапред.

“Поговорих с него малко. Той е корав състезател… просто проверих как е здравето му и го оставих намира. Всички трябва да се справяме с уроците по свой собствен начин. Ако не научите нищо от това, то се превръща в загуба, така че аз не мога да му помогна да научи урока, от който се нуждае. Мисля, че ще му се наложи да се чувства малко зле, да се погледне в огледалото и да си каже… “По дяволите, това е реалността.“ Какъвто и урок да получи от случката, мисля, че ще го направи по-добър човек и по-добър боец.“ разказа Уудли.

Въпреки, че както Уудли, така и техния треньор Дюк Руфъс смятат, че тази загуба ще се отрази позитивно на развитието на Аскрен, няма как да знаем какви ще бъдат последствията след този наистина критичен завършек на втория му UFC двубой. Остава да изчакаме и да видим как ще се бие Бен Аскрен по време на следващото си предизвикателство в най-голямата ММА организация в света.

Ощр от категория Бойни Спортове