Намери ни
To Top

Хамес може и да не дойде, призна Анчелоти

Наполи загуби с 1:2 от Беневенто първата си контрола от предсезонната подготовка. Хосе Кайехон отбеляза единствения гол за неаполитанци срещу тима, воден от Филипо Индзаги. Пълният обрат стана факт след груба грешка на Никола Максимович, а след двубоя повечето въпроси към Карло Анчелоти бяха свързани с привличането на Костас Манолас и очакваното такова на Хамес Родригес.

“Манолас е силен и бърз защитник, който ще направи невероятна двойка с Калиду Кулибали.


Двамата ще ни позволят да играем по-агресивно и да сме изнесени в половината на съперниците. Системата? В защита ще действаме в 4-4-2, а когато атакуваме, един от крайните бранители ще се включва напред. Обикновено Фаузи Гулам ще е този, който ще помага в предни позиции, а Елсейд Хисай ще внимава в своята зона”, коментира Анчелоти.
“Хамес може да играе на всички позици зад нападателя. Той е номер 10, но умее да се справя и на фланга, като влиза навътре към центъра. Тази седмица му изпратих съобщение и го поздравих за рождения ден. Има преговори с Реал Мадрид, но те ще отнемат доста време. Ние не сме притиснати до стената. Дори нещата с Хамес да не се получат, ще продължим да сме силен отбор, а може да се насочим и към друг футболист”, обясни опитният специалист.

От Реал Мадрид настояват да получат 42 млн. евро плюс бонуси за Хамес. Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис обаче не харесва този вариант и предпочита наем, който да не е обвързан със задължително закупуване на колунбиеца.

Ощр от категория Футбол