Sportove

Миньор (Перник) ще чества 100-годишнината си с Миньор (Чикаго) и много музика

Вековният Миньор (Перник) ще зарадва феновете с празнично честване на своята стогодишнина. На 27 юли (събота) от 18:30 часа Стадиона на мира ще бъде арена за много радостни емоции на “чуковете”. Празникът ще започне още предния ден с изложба, озаглавена “От баща на син…” в Двореца на културата в миньорския град. В съботния ден ще има шествие из централната част на града (с начален час 16:30), а два часа по-късно е кулминацията на тържеството – приятелски футболен мач с побратимения Миньор (Чикаго) с вход свободен.


На терена ще бъдат отличани заслужили футболисти и играчи, допринесли за историята на клуба. “Жълто-черните” запалянковци правят мащабна подготовка за хореография, знамена и пироефекти. В съботната вечер перничани ще видят и специална заря в чест на вековния Миньор. Над 60 души пристигат от САЩ за събитието – футболисти и фенове. В неделя празникът ще продължи. По случай 100 години Миньор на стадиона концерт ще изнесе легендата на сръбската музика Мирослав Илич.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.