Sportove

Атлетико контраатакува остро: Искаме 200 млн. за Гризман

От ръководството на Атлетико Мадрид излязоха с официално съобщение по казуса “Антоан Гризман”. Днес адвокати на футболиста внесоха в офисите на Ла Лига сумата от 120 милиона евро, вписана като размер на освобождаващата клауза на французина. От “Wanda Metropolitano” не са съгласни с развоя на събитията и настояват за още пари.

На 1 юли официално клаузата на играча стана 120 милиона евро, като преди това беше 200 милиона.

 

“Атлетико Мадрид счита депозираната сума за недостатъчна за активиране на клаузата, тъй като очевидно футболистът и ФК Барселона са се договорили преди тя да падне от 200 до 120 милиона. Освен това самият футболист обяви решението си да напусне клуба на 14 май, когато клаузата още не беше намалена”, написаха от испанската столица.

“Атлетико Мадрид вярва, че договорката между двете страни е станала факт преди края на миналия сезон, съдейки по действия, дела и поведението на футболиста. Затова клубът започна действия за защита на своя морал, права и законови интереси. Във връзка с това днес Атлетико Мадрид поиска от играча, неговата сестра, в качеството й на негов агент, и от неговия адвокат да изпълнят задълженията, вписани по договор, и футболистът да се яви в неделя в спортния център на Атлетико, за да започне подготовка със своите съотборници”, написаха в твърд тон от “Wanda Metropolitano”.

“Дюшекчиите” още веднъж изразиха огромното си огорчение от поведението на Гризман и “най-вече на ФК Барселона” за подхода към сделката по време на сезона.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.