Намери ни
To Top

Фалстарт за ЦСКА – Даниел Младенов попари „Българска армия“ (видео+снимки)

Отборът на ЦСКА започна с грешна стъпка новото първенство. В мача от първия кръг на efbet Лига “червените” не успяха да победят Етър като домакин и срещата завърши наравно 2:2. На два пъти играчите на Добромир Митов излизаха напред в резултата, но Даниел Младенов също така на два пъти възстановяваше равенството. Ситуацията можеше да бъде и още по-изненадваща, след като в последната минута на двубоя Етър пропусна много чисто положение да си тръгне към Търново с пълен комплект от точки, след като Здравко Илиев се озова сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее.


Положителното от срещата за феновете на “червените” е първото попадение на младия талант Митко Митков. 18-годишното крило се разписа малко след като се появи през втората част. Първото попадение пък бе дело на Али Соу от дузпа още в началото на срещата.

Резултатът бе открит от домакините още в четвъртата минута. Петър Занев навлезе в наказателното поле и бе изритан от Александър Дюлгеров, при което съдията отсъди дузпа. Бранителят на Етър бе ударен в носа при единоборството между двамата, но съдията реши да не вземе под внимание възраженията му. Зад топката застана Али Соу и с мощен шут реализира.

В 23-ата минута гостите можеха да изравнят. Двойно подаване между Светослав Ковачев и Крум Стоянов завърши с удар на втория, но вратарят Витаутас Черниаускас изби.

В 37-ата минута Николай Бодуров комбинира със Занев, след което отправи удар, но Христо Иванов спаси. В 43-ата това направи и Греъм Кери, но стражът отново бе на мястото си. Малко преди почивката пък попадение на Соу бе правилно отменено заради засада.

В началото на втората част Етър бе близо до връщане на попадението. След една избита с глава от Бодуров топка Йордан Апостолов се оказа на чиста позиция, но ударът му с десния крак бе много неточен.

В 57-ата минута резултатът бе изравнен. При една атака на гостите Тиаго Родригес отне топката, но реши да дриблира в собственото си наказателно поле, при което Младенов му открадна кълбото и след като напредна няколко крачки го прарти покрай вратаря за 1:1.

Няколко минути след това ЦСКА можеше да изравни. Иванов увисна при едно центриране от корнер и оголи вратата си, но Божидар Чорбаджийски нацели гредата с удара си с глава.

В 73-ата минута домакините се върнаха отново напред в резултата. Току-що влезлият на терена младок Митков прояви смелост и стреля от сериозна дистанция с левия крак. Иванов бе хванат неподготвен и топката влетя във вратата за 2:1.

Само пет минути по-късно обаче Етър отново изравни. Иван Стоянов намери отлично с далечен пас Младенов, който бе изпреварил персоналния си пазач и с глава направи 2:2.

В 86-ата минута Рубен Пинто падна в наказателното поле на Етър, като поиска дузпа. Съдията обаче реши, че съприкосновението между него и Йордан Апостолов не е било достатъчно сериозно и отсъди симулация на португалеца.

В последната минута на мача шокът можеше да е пълен, след като Илиев тръгна от собствената си половина и напредна на празно пространство, което го изведе сам срещу вратаря. Силният му удар обаче бе много неточен и така не успя да попари тотално „червените“.

ЦСКА-СОФИЯ – ЕТЪР 2:2
1:0 Соу (4-д)
1:1 Младенов (57)
2:1 Митков (73)
2:2 Младенов (78)

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 11. Занев, 6. Пинто, 20. Тиаго, 8. Кери, 21. Фабрини, 10. Евандро, 22. Соу

ЕТЪР:  1. Иванов, 84. Илиев, 3. Артюнин, 25. К. Стоянов, 23. Дюлгеров, 31. Станоев, 88. Апостолов, 8. Руменов, 11. Младенов, 98. Ковачев, 10. Боджадж




Ощр от категория Тема на деня