Sportove

Витал Хeйнен: Колкото по-дълго играехме, толкова по-добре се получаваше

Белгийският селекционер на Полша Витал Хейнен бе отново много щастлив след победата над Иран с 3:1 и класиране на полуфиналите във Волейболната лига на нациите в Чикаго.

„Мисля, че първият гейм не блокирахме добре и не играехме добре в защита. Най-доброто ни оръжие е блокадата. Ако не блокираме, не може да спечелим.


Много отбори не могат да спечелят блокада. По време на мача ставахме все по-добри. Започнахме да контролираме тяхната атака и видяхте разликата в играта. Това е лудост. Вчера изиграхме 5 гейма и трябваше да сме физически по-слаби. Но показахме, че сме по-силни. Колкото по-дълго играехме, толкова по-добре се получаваше” заяви Витал Хейнен.


Витал Хейнен коментира и какво означава достигането до полуфиналите в Лигата на нациите: „Имам проблеми. Те ми направиха проблем. Не знам как да го реша. Затова ще им кажа в съблекалнята: “Момчета, вие решавате проблемите ми. Ще им се възползвам, за да ги разреша”.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.