Намери ни
To Top

Ливърпул стартира с шестица

Ливърпул спечели първата си контрола с 6:0 срещу Транмиър. Мърсисайдци имаха сериозно предимство срещу третодивизионния тим и отбеляза по 3 гола в двете полувремена. Някои от младите играчи получиха шанс за изява и се представиха на ниво. Натаниел Клайн, чието бъдеще в тима не е напълно ясно, откри резултата приде младият Райън Брюстър да вкара на два пъти преди почивката.


През втората част Къртис Джоунс, Дивок Ориги и Боби Дънкан се разписаха.

Юрген Клоп разчиташе на опитна халфова линия в лицето на Милнър, Лалана и Окслейд-Чембърлейн. На левия бек играеше 18-годишният Ясер Ларучи, който се представи на ниво през първото полувреме.

Още в шестата минута мърсисайдци поведоха. Клайн откри резултата след подаване на Райън Брюстър. Именно младокът, който миналата година лекуваше тежка контузия, се отличи, като малко преди почивката се разписа на два пъти. Брюстър първо вкара след удар с глава, а малко по-късно се разписа, след като удар на Милнър бе отбит от вратаря Дейвис.


Европейският шампион се оттегли на почивка с преднина от три гола, а Клоп направи 11 промени. Ливърпул продължи да доминира и Къртис Джоунс отбеляза ново попадение след комбинация между Ориги и Уудбърн. Белгиецът, който бе един от героите по пътя към триумфа в Шампионската лига, също се разписа. Той направи резултата 5:0 след час игра. Боби Дънкан бе следващият голмайстор. Талантът се разписа в първия си мач за представителния тим.

Ощр от категория Футбол