Намери ни
To Top

Треньор на играчи от НБА идва на камп в Габрово

Тим Доналдсън, който работи индивидуално с редица играчи от НБА, ще вземе участие в тазгодишното издание на International Basketball Camp. Специалистът ще бъде в Габрово и ще се превърне в поредното чуждестранно име, което се ангажира с превърналата се в традиция инициатива. Доналдсън работи за All Goals Basketball Training в Сан Диего, Калифорния.

Може ли да се представите, знаем, че идвате от баскетболно семейство?

Да, чичо ми Джеймс Доналдсън е играл няколко години в НБА и е участвал в Мача на звездите през 1988 година.


Баща ми е играл в Европа, а след края на кариерата си бе собственик на баскетболен отбор в Англия.

Разкажете ни повече за вашата организация, къде се намирате точно и с какви играчи работите?

Пътуваме из цялата страна, както и по света, организирайки тренировъчни клиники, лагери, групови и индивидуални сесии, както и лична оценка на уменията на състезателите. Работим с деца от 4-годишна възраст и стигаме до играчи на най-високо ниво – НБА и Евролигa. Някои от най-известните ни клиенти са ДиАнджело Ръсел, Девин Букър, Крис Мидълтън, Джейлън Браун, Марвин Багли, Дензъл Валънтайн, Джош Харт, Ар Джей Барет, Джей Джей Редик и Дерик Уайт.

Какво е мнението ви за IBC и какво очаквате от събитието?

Научих за кампа от контактите си в Европа. Очаквам да видя баскетбол на високо ниво с играчи от цяла Европа и да срещна хора, които обичат играта. Надявам се да предам част от опита си. Какво бихте искали да кажете на децата, които ще участват в лагера? Да бъдат готови да се изправят пред предизвиктателства и да работят усилено, за да подобрят уменията си и така да могат да преследват мечтите си.

Ощр от категория Баскетбол