Sportove

Адесаня предсказа кога и къде ще се бие с Джон Джоунс

Израел Адесаня е изключително уверен, че ще се бие в полу-тежката категория на UFC и то не срещу кой да е, а срещу Джон Джоунс.

Нашумелият претендент за титлата в средната категория бива забелязан от феновете не само заради уникалния си стил в клетката, но и заради умението му да се “продава”. Въпреки насрочената му схватка срещу опонент от класата на Робърт Уитакър, Изи гледа напред във времето и смята, че може уверено да предскаже бой с “Кокала” в горната дивизия.

Адесаня ще се бие срещу Уитакър в главното събитие на UFC 243.


Мястото все още е под въпрос, но датата е ясна – 5 октомври 2019 година.

Докато провеждаше интервю за MMA медии в понеделник, 29-годишният новозеландец от нигерийски произход предрече и къде точно ще се проведе боят му с Джон Джоунс в бъдещето. Той смята, че те двамата ще се сблъскат на новия Raiders Stadium в Лас Вегас, Невада, който в момента е в процес на изграждане. Предвижда се стадионът да бъде завършен на 31 юли 2020 година.

„Ще се случи!“, заяви Адесаня. “Реших го преди два дни, когато бях в хотелската си стая. Реших, че ще се случи на стадиона Raiders в Лас Вегас. Точно там ще бъде. Ще разпродадем всички билети! Запомнете думите ми. Ще се случи. Вижте какво ще постигна в следващите си четири битки. Още четири битки, нека първо да изчистя средната категория. Тогава ще отида в полу-тежката дивизия и и ще му покажа какво мога.” закани се временният шампион в средната категория.Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.