Намери ни
To Top

Ботев (Пловдив) има три месеца да си плати дълговете към общината

Ботев е получил срок от три месеца от община Пловдив да изплати концесионните си задължения към нея. Това се вижда от предварителното копие на отчета за концесиите, който ще бъде гледан като точка от дневния ред на сесията на общинския съвет в четвъртък.

Според документите футболният клуб дължи около 220 000 лева концесионни такси. Най-голямата част от тези пари са за спортен комплекс „Христо Ботев“, чието изграждане трябва де се възобнови през месец септември тази година.


Останалите пари са за модерната база в Коматево, където в момента „канарчетата“ тренират и играят официалните си мачове. За спортен комплекс стадион „Христо Ботев“ дълговете са натрупани за три години. Дължимата за 2018 година сума е 75 677 лева (без ДДС), за 2017 година тя е 68 258 лева (без ДДС), а за 2016 година – 62 322 лева (без ДДС).

За базата в Коматево пък не е предоставена справка за приходите за 2018 година, не е предоставен и годишен финансов отчет, заверен от регистриран одитор, като също така не е заплатено дължимото годишно концесионно възнаграждение в размер на 18 000 лева и лихви в размер на 560 лева за просрочено плащане за 2017 година.

Липсва и гаранция за заплащане, а концесионното възнаграждение за настоящата година в размер на 3 600 лева. Общинската администрация многократно е изпращала напомняне до концесионера, но без резултат, посочват от местната администрация. Ако Ботев не си плати отново ще бъде даден на съдия-изпълнител.

Ощр от категория Водещи