Sportove

Селтик си тръгна доволен от Сараево

Шампионът на Шотландия Селтик направи голяма крачка към класиране за втория предварителен кръг на Шампионската лига. Тази вечер “Детелините” спечелиха с 3:1 гостуването си на Сараево и постигнаха отличен турнирен резултат. Успехът на шотландците обаче не дойде толкова лесно и те трябавше да направят обрат.

Сараево пръв откри резултата в мача в 29-ата минута с попадение на Мирко Оремуш.


Селтик обаче изравни в 35-ата минута чрез Майкъл Джонстън, а през втората част гостите направиха и пълен обрат с попадения на Одсън Едуард в 51-ата и Скот Синклер в 85-ата минута.

Така Селтик е с единия крак в следващия кръг, като само някаква сериозна изненада в реванша може да обърка плановете на “Детелините”.

В другите късни мачове от Шампионската лига днес нямаше победител. Дюделанж и Валета, които са евентуални съперници на Лудогорец във втория предварителен кръг, направиха 2:2 в Люксембург. Същият резултат се получи и в мача между Дъ Ню Сейнтс и Фероникели. Судува и Цървена звезда пък не си вкараха и направиха 0:0 в Литва.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.