Намери ни
To Top

Костас Слукас: Аз не съм за НБА

Един от лидерите на турския гранд Фенербахче – Костас Слукас заяви в интервю за гръцкия всекидневник  Ethnos, че за него трансфер в отбор от Националната Баскетболна Асоциация никога не е стоял на дневен ред.

„Аз съм напълно осъзната личност и имам ясна представа за себе си. Аз не съм за НБА. Работих здраво през годините, за да се утвърдя като един от най-добрите баскетболисти в Европа и се чувствам добре тук.


Разбира се, продължавам със здравата работа, за да задържа нивото си. Вътрешно съм наясно със себе си и мисълта за трансфер в НБА никога не ме е изкушавала“, коментира Слукас, който попадна в иделания отбор на Евролигата през сезон 2018/19.

Гардът говори и за решението си да подпише нов 3-годишен договор с „Фенерите“ и да отхвърли предложенията на Олимпиакос и Барселона.

„Това беше най-важното решение в кариерата ми до този момент. В първата си година с Фенербахче имах много проблеми и честно си задавах въпроса дали не сбърках, като смених Гърция с Турция. Щастлив съм, защото всичките ми усилия в тези години дадоха резултат и постигнах много добри резултати с отбора. Една от основните причини да приема предложението за нов договор бе Желко Обрадович. За мен той е №1. Обрадович е с основна заслуга, както за моето израстване, така и за това на Фенербахче“, завърши Слукас.

Ощр от категория Баскетбол