Намери ни
To Top

Сърбия отива на Световното с всичките си звезди от НБА

Сърбия ще може да разчита на всички свои водещи играчи на световното първенство по баскетбол. Това стана ясно от публикувания списък от 18 играчи, които са включени в разширения състав за първенството в Китай в края на лятото.

Никола Йокич от Денвър, Бобан Марянович от Филаделфия и Богдан Богданович от Сакраменто попаднаха сред избраниците на старши треньора Саша Джорджович. В тима са и гардът Милош Теодосич, крилото Неманя Биелица и центърът Мирослав Радулица, като единствените по-известни имена извън състава са тези на Никола Калинич и Неманя Недович.


Сърбите, които са световни и олимпийски вицешампиони, започват подготовката си за първенството на 21 юли. Те ще изиграят три контроли у дома, както и ще гостуват на Литва и Гърция. На 20 август отборът лети за Китай, където ще проведе още три контроли – срещу Италия, Нова Зеландия и Франция.

Сърбия е в група „D“, където са още отборите на Италия, Ангола и Филипините.

Разширен състав на Сърбия: Алекса Аврамович, Стефан Бирчевич, Неманя Биелица, Богдан Богданович, Марко Гудурич, Никола Йокич, Стефан Йович, Огнен Кузмич, Владимир Лучич, Милан Мацван, Бобан Марянович, Василе Мичич, Драган Милосавлевич, Никола Милутинов, Мирослав Радулица, Марко Симонович, Милош Теодосич и Деян Тодорович.

Ощр от категория Баскетбол